Kat doet poot in water

Katten zijn meesters in het maken van ons aan het lachen met hun grappige en vaak onbegrijpelijke gedrag. Cabaret speelt zich vaak af in de eetzaal van een kat, omdat katten graag op hun eigen manier eten en drinken. Waarom bevindt de studentenkamer zich in een kom met water? En waarom is ander water aantrekkelijker voor een kat dan dat in de kom?

Ben je een beschermer van een kat die, voordat je water drinkt, eerst de hele inhoud van de kom op de vloer moet gieten? Weet dat je niet de enige bent. Veel kattenliefhebbers hebben hetzelfde probleem en een fluitje – waarom gebeurt dit? Maar waarom graaft een kat in een kom met water? Waar houdt deze koppige man niet van? Het water is tenslotte vers en de kom is goed afgesteld. Misschien laat de kat me op deze manier zien dat hij water veracht en er de voorkeur aan geeft iets verfijnder aan hem te schenken?

 

 

Waarom graaft een kat in een kom met water?

De kat, door zijn voeten in water te dompelen, wil haar in beweging zetten. Het is verreikend, maar toch – imitatie van de jacht. Het is bekend dat alles wat beweegt aantrekkelijker is en zeker smakelijker zal zijn. Daarom lijkt het kabbelende water koeler dan het bevroren water. Om dezelfde reden drinken katten liever stromend water. Degene die uit de kraan vliegt, in het bad of in de gootsteen.

 

Een andere reden voor dit gedrag is de kwestie van zien. Cat’s zicht, hoewel het een zeer goed gespecialiseerd zintuig is, heeft het zijn nadelen. De kat ziet niet goed van dichtbij en ziet eenvoudig niet wat er vlak voor zijn neus gebeurt. Daarom kijkt hij soms mysterieus in het water en wacht, naar onze mening, op een wonder. Helder water suggereert dat de kom leeg is.

En wat als je harige baby zijn voeten in water laat weken voordat hij ze drinkt en likt? Rustig aan! Dit is geen gedrag dat erop zou kunnen wijzen dat uw kat niet helemaal normaal is. Alles is goed met hem. Katten doen dit ook vaak tijdens het eten. En de reden is weer de aard van de kat. Katten jagen op poten en dit gebaar is een manifestatie van hun wilde wortels.

Andere katten eigenaardigheden

Katten snuiven op water is ook vrij populair. Wat betekent dit Wanneer een kat probeert te drinken, “ontspruit” hij eerst een kom. De reden is extreem prozaïsch. In plaats van zijn mond te dompelen, bevochtigde de kat eerst zijn neus en niest hij het water weg. Zorg ervoor dat de kommen van je kat de juiste vorm hebben. Ze zijn niet te smal of diep. Hun vorm is uiterst belangrijk voor het comfort van de kat.

Hoewel uw kat water drinkt, is het belangrijk dat hij dit doet. Als hij van huidige streams houdt, draai dan van tijd tot tijd de kraan open. Als hij graag uit een glas drinkt, laat hem. Juiste hydratatie van het kitten is erg belangrijk. Een interessante oplossing is ook de aanschaf van een fontein voor de kat, die het huisdier op een aantrekkelijke manier aanmoedigt om water te drinken. Vergeet niet om de kom met water op een andere plaats te bewaren dan die met voedsel. Katten wijzen instinctief water af dat zich te dicht bij de plaats van voedsel bevindt, waardoor de zuiverheid wordt gewaarborgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven