Kitten aanschaffen

Het lijkt wel of je kittens overal kunt kopen. Haal in ieder geval geen kittens bij de dierenwinkel of bij een kittenhandelaar. Als je zomaar via internet een kitten koopt, bestaat de kans dat er malafide kittenhandel achter zit.

Het allerbelangrijkste is dat je het kitten niet te jong bij de moeder weggehaald. Het is nodig dat het kitten eerst goed op krachten is en al veel van moederpoes heeft geleerd voordat het naar een nieuw huis gaat.

Als een kitten te vroeg wordt weggehaald, kan dit allerlei gezondheid- en gedragsproblemen zoals onzindelijkheid, sproeien en agressie, met zich meebrengen. Bovendien zijn de kittens die later hun moeder verlaten al veel zelfstandiger (eten, kattenbak) en hoeft hen dus minder geleerd te worden.

Het beste is om de kittens in elk geval 12 weken, liever langer, bij hun moeder te laten. Bedenk wel dat een kitten nog jong en speels is en dus je halve huis kan afbreken. Opvoeden kost veel tijd. Lees meer over het opvoeden van kittens op de website van de Praktijk voor Kattengedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven