Soorten katten

Een recente studie uitgevoerd door Dr. Lauren Finka Universiteit van Lincoln. Ze interviewde ongeveer 200 katten eigenaren om een idee te krijgen over de persoonlijkheden van hun katachtige vrienden. In deze studie, suggereert ze dat er 5 persoonlijkheidstypes katten zijn en haar resultaten ondersteunen dit. Deze persoonlijkheden worden beïnvloed door zowel de ontwikkeling, opvoeding van en hun genetica. Er zijn natuurlijk variaties in persoonlijkheid, net als bij mensen, maar het lijkt erop dat alle katten passen in deze 5 hoofdcategorieën. Wilt u weten tot welke categorie uw kat behoort?
File:Kot domowy.jpg - Wikimedia Commons
 
# 1 – Menskat
Katten onder deze categorie zijn uiterst sociaal naar mensen. Ze vragen genegenheid van mensen op een regelmatige basis, genieten van het binnenvallen van mensen in hun persoonlijke ruimte ten allen tijde en willen slapen of in uw buurt verblijven. Deze katten hunkeren naar menselijke aandacht en houden van bruisende huizen met veel verschillende mensen om lekker mee om te gaan.

# 2 – Jagende kat
Alle katten zijn jagers, maar “Jaag katten” vertonen hun bereidheid om de hele tijd te jagen. Deze katten geven vaak de voorkeur aan realistische kat speelgoed en dat kan worden gezien stalking, vangen en zelfs “doden” als waren het werkelijke prooien. Deze katten zijn het gelukkigst met een groot gebied om te zwerven en te verkennen, buitenkat dus, waar ze kunnen zijn en spelen met insecten en andere kleine dieren die hun gebied betreden.

# 3 – Kat katten
Zijn gemakkelijk te herkennen aan hun verlangen om rond andere katten te zijn. Dit zijn de katten die altijd het verzorgen van de andere katten op prijs stellen. Met de neuzen samen slapen met andere katten. Ze houden van het gezelschap van andere katten meer dan te genieten van mensen. Dit gedrag zou enigszins niet onnatuurlijk zijn in het wild, daar de kittens opgevoed worden rond andere katten , dit zijn vaak Kat-katten.

# 4 – Twistkat

Iedereen kent een ‘twist’ kat. Deze katten zijn sneler gefrustreerd of geïrriteerd, gevoeliger voor mens en milieu en veel minder tolerant gehanteerd. Ze vereisen een speciaal geduld om hen te helpen omgaan met stress en zijn gemakkelijk verstoord door eenvoudige veranderingen, zoals nieuwe gasten of herschikt meubilair. Ze zijn meer onafhankelijk katten die van mensen genieten, maar liever een beetje afstandelijk blijven en waarderen ook hun tijd alleen.

# 5 – Leergierig Cat
De leergierige kat is de kat die altijd in is voor iets. Deze katten zijn nieuwsgierig, speels en open. Ze staan te popelen om iets nieuws in hun omgeving te verkennen en zijn de katten die u in zakken vindt kartonnen dozen, of weggestopt in sommige rare ruimte die we niet eens weten dat ze er inpassen. Ze zijn sociaal met mensen en genieten van bezoekers en het controleren van nieuwe rugzakken, portemonnees en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven